Przełom Online
Mięsiwo z pieca z Elimeksu najlepsze w Małopolsce
W niedzielę Jacek Pabis z Młoszowej, właściciel firmy ELIMEX, zdobył Grand Prix na Małopolskim Festiwalu Smaku w Krakowie. Jury zachwyciło się jego mięsiwem z pieca.
- To z wielu względów bardzo prestiżowa nagroda. Tym bardziej, że to dziesiąty jubileuszowy festiwal. Ponadto to zasługa wszystkich pracowników, nie tylko moja. Oczywiście, każda nagroda cieszy, ale ta w szczególności, ponieważ na Małopolskim Festiwalu Smaku panuje ogromna konkurencja – podkreśla Jacek Pabis.
Zwycięskie mięsiwo z pieca jest wypiekane przez trzebiński ELIMEX i sprzedawane na gorąco oraz na zimno. Część tego rodzaju wyrobów była już wcześniej produkowana, a część od miesiąca.
- Co jakiś czas staramy się zaskoczyć klientów czymś smacznym – stwierdza Pabis.
Wyróżnienie dostał Andrzej Mędrala z krzeszowickiej firmy Melba za tradycyjne lody śmietankowe na bazie mleka krów Rasy Polskiej Czerwonej.
Małopolski Festiwal Smaku jest organizowany od 2005 r. W tegorocznym, czerwcowym półfinale w Oświęcimiu ELIMEX również zdobył Grand Prix za ten sam produkt.
Łukasz Dulowski